(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada ilm -fan sohasini rivojlantirishda bozor munosabatlarini tashkil etishning o‘rni va uning o‘ziga xos xususiyatlari tadqiq etilgan. Ilm -fan sohasida bozor munosabatlarini tashkiliy mexanizmini muvofiqlashtirishga yo‘naltirilgan kombinatsion jarayonlarni optimallashtirish hisobiga ilm -fan sohasining strategik rivojlanish imkoniyatlari asoslangan. Ilm -fan sohasida bozor munosabatlarini tashkiliy asosini shakllantirish va uni takomillashtirishda bi znes subyektlarining rolini kengaytirishning uslubiy asosi shakllantirilgan. Ilm -fan sohasida bozor munosabatlarini tashkiliy tizimini muvofiqlashtirishga doir ilmiy taklif va amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.