(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada korporativ boshqaruvning kapital qiymatiga ta’siri empirik tahlil qilingan. Tadqiqot davomida mustaqil direktorlar ulushi, dividend siyosati va davlat ulushining kompaniya qiymatiga ta’siri o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, mustaqil direktorlarning ko‘payishi va barqaror dividend siyosati kompaniya qiymatini oshiradi, davlat ulushining yuqori bo‘lishi esa salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Ushbu topilmalar xalqaro tadqiqotlar bilan solishtirilib , amaliy tavsiyalar sifatida korporativ boshqaruv tizimini takomillashtirish, barqaror dividend siyosatini yuritish va davlat ishtirokidagi kompaniyalarda bosh qaruv mustaqilligini oshirish taklif etiladi.