(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasining investitsion jozibadorligi yuqori boʻlgan hududlarida turizm sohasini rivojlantirish jarayonlari, asosiy tendensiyalar va ularni shakllantiruvchi omillar tahlil qilinadi. Toshkent shahri, Samarqand, Buxoro, Xoraz m (Xiva) va Fargʻona vodiysi kabi hududlar misolida infratuzilma modernizatsiyasi, xizmat sifati, eko -agro turizm, marketing va xalqaro hamkorlik kabi yoʻnalishlardagi rivojlanish koʻrsatkichlari oʻrganiladi. Shuningdek, mazkur hududlarda turizmni rivojlan tirishda duch kelinayotgan muammolar, mavjud salohiyat va istiqbolli takliflar asosida tahlil etiladi. Maqola yakunida ushbu tendensiyalarni barqarorlashtirish boʻyicha amaliy tavsiyalar beriladi.