(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqola buxgalteriya hisobi sohasida uzoq muddatli aktivlarning nazariy masalalari tahlil qilingan. Turli yondashuvlar, tartibga soluvchi meʼyoriy hujjatlardagi bunday aktivlar, korxonalar tomonidan ulush, bonuslar yoki uzoq muddatli ekspluatatsiya uc hun sotib olingan resurslar koʻrinishida keltirilgan. Shuningdek, uzoq muddatli moliyaviy investitsiyalar hamda investitsion mulk sifatida eʼtirof etiluvchi aktivlar kelgusida kapitalni joylashtirishning samarali yoʻnalishlaridan biri hisoblanadi. Shu bois , uzoq muddatli aktivlarning turkumlanishi va xususiyatlarini qayta koʻrib chiqish dolzarb ahamiyat kasb etadi.