(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
“Yashil” sanoat siyosati global iqlim oʻzgarishlari va barqaror iqtisodiy rivojlanish talablaridan kelib chiqqan iqtisodiy siyosat yoʻnalishlaridan biridir. Ushbu siyosat sanoat faoliyatida atrof -muhitga salbiy taʼsirni kamaytirish, resurslardan oqilona fo ydalanish va ekologik innovatsiyalarni keng joriy etishga qaratilgan. Maqolada “yashil” sanoat siyosatining asosiy xususiyatlari — ekologik xavfsizlikni taʼminlash, uglerod izini qisqartirish, qayta tiklanuvchi energiya manbalaridan foydalanish, chiqindisi z texnologiyalarni joriy etish hamda barqaror ishlab chiqarish tamoyillari yoritiladi. Shu bilan birga, mahalliy qonunchilik bazasining hozirgi holati, “yashil” sanoatni rivojlantirishdagi imkoniyatlar va mavjud toʻsiqlar tahlil qilinadi. Tadqiqot natijasi da Oʻzbekistonда “yashil” sanoat siyosatini huquqiy, institutsional va texnologik jihatdan takomillashtirish boʻyicha amaliy takliflar ishlab chiqiladi.