(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada Oʻzbekiston oliy taʼlim muassasalarida raqamli marketing jarayonlarida sunʼiy intellekt (SI) texnologiyalarini qoʻllash holati va istiqbollari tadqiq etilgan. Oʻzbekistonda 2024 -yil oktabr oyida SI texnologiyalarini rivojlantirish strategiyasi -2030 tasdiqlangan, 2030 -yilga kelib 5 million SI yetakchilarini tayyorlash loyihasi eʼlon qilingan. Mamlakatda internet foydalanuvchilar soni 29,5 millionga yetgan, oliy taʼlim qamrovi 43 foizga oshgan. Tadqiqotda Oʻzbekiston oliy taʼlim muassasalarining SI t exnologiyalarini joriy etish imkoniyatlari va uchraydigan muammolar tahlil qilingan, amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.