(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada Oʻzbekiston Respublikasida eksport faoliyatini ragʻbatlantirishning zamonaviy mexanizmlari koʻrib chiqilgan boʻlib, tayyor mahsulotning yuqori qoʻshilgan qiymatga ega turlarini eksport qilishda yetakchi boʻlgan xorijiy mamlakatlar tajribasiga aloh ida eʼtibor qaratilgan. Kompaniyalarning tashqi iqtisodiy strategiyasi dinamikasi tahlili asosida asosiy toʻsiqlar aniqlanib, eksport mahsulotlarining raqobatbardoshligini oshirish boʻyicha amaliy tavsiyalar berilgan. Shuningdek, davlat tomonidan koʻrsatil adigan qoʻllab -quvvatlash choralari, tashqi iqtisodiy jarayonlarni raqamlashtirish hamda Oʻzbekistonning Jahon savdo tashkilotiga aʼzo boʻlishi bilan bogʻliq kutilayotgan oʻzgarishlarga alohida urgʻu berilgan.