(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada biznesning barqaror rivojlanishi, uni boshqaruvida marketing vositalaridan foydalanish masalalari koʻrib chiqilgan. Barqaror rivojlanishning asosiy maqsadi va vazifalari boʻlib, chegaralangan resurslardan samarali foydalanib, nafaqat hozirgi ehtiyotlarni qondirish, balki kelajak avlodga ham yetarli sharoit yaratishdan iboratdir. Shu sababdan ESG (ekologik, ijtimoiy va korporativ boshqaruv) ning asosiy maqsadiga erishishda marketing yondashuv taklif etilib, barqaror rivojlanishning pirovard na tijasi iste’molchilarning ehtiyojini qondirish darajasi boʻlib hisoblanadi.