(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada loyihalash jarayonida sifatni taʼminlash tizimining qurilish tashkilotlaridagi xuddi shunday tizimdan bir qancha farqlari aniqlandi. Ushbu farqlar qurilish loyihasining mahsulot sifatida oʻziga xosligi hamda loyiha -qidiruv jarayonining xusus iyatlaridan kelib chiqadi. Loyiha -qidiruv jarayonida sifatning shakllanish xususiyatlarini eʼtiborga olib, sifatni rejalashtirish yetarlicha samara koʻrsatmadi. Loyiha -qidiruv tashkilotlarida sifatni boshqarish konsepsiyasini taklif qilish maqsadga muvofiq deb topildi. Sifatni boshqarish kichik tizimning mazmun - mohiyati korxonaning barcha boʻgʻinlari va boʻlinmalarida loyiha -smeta hujjatlarida meʼyorlardan chetlanishlarni aniqlash va ularning korxona faoliyatining yakuniy natijalariga taʼsirini koʻrsatish b ilan ifodalanadi.