(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston smartfonlar bozorida isteʼmolchilarning xarid qarorlariga taʼsir etuvchi asosiy omil sifatida utilitar qiymatning ahamiyati tahlil qilindi. Tadqiqotda sifat yondashuvi metodologik asos sifatida tanlab olinib, 2017 – 2025 -yillarda c hop etilgan mahalliy va xorijiy ilmiy manbalar, statistika va tahliliy hisobotlar kontent -tahlil usuli orqali oʻrganildi. Asosiy eʼtibor isteʼmolchilarning mahsulot tanlashdagi funksional mezonlari – batareya quvvati, texnik imkoniyatlar, xizmat koʻrsatish sifati va narx –sifat nisbatiga qaratildi. Tahlillar asosida Samsung va Xiaomi kabi brendlarning yuqori bozor ulushi aynan oʻziga xos qadriyatlarga mos mahsulotlar bilan bogʻliqligi aniqlanib, raqobatbardosh marketing strategiyalarini ishlab chiqishda bu o milni inobatga olish boʻyicha amaliy takliflar berildi.