(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada hududiy innovatsion siyosatni takomillashtirishda xorijiy mamlakatlar tajribalarini institutsional adaptatsiya qilish imkoniyatlari tahlil qilingan. Tadqiqotda Yevropa Ittifoqi, Janubiy Koreya, Xitoy va Finlyandiya kabi davlatlarning innova tsion siyosat modellarini mintaqaviy darajada integratsiya qilishning samarali mexanizmlari oʻrganilgan. Namangan viloyatining innovatsion siyosatini xalqaro amaliyot bilan uygʻunlashtirish imkoniyatlari, boshqaruv tizimini modernizatsiya qilish, hamda dav lat–ilm-fan–biznes sektorlari oʻrtasida institutsional uygʻunlikni kuchaytirish yoʻllari ilmiy asosda yoritildi. Xorij tajribalarini mahalliy sharoitga moslashtirishda institutsional toʻsiqlar, normativ -huquqiy moslashuv mexanizmlari va ijtimoiy muhitning roli tahlil qilingan. Natijada, mintaqaviy innovatsion siyosatni transformatsiya qilish uchun konseptual adaptatsiya modeli taklif etildi.