(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada oliy taʼlim muassasalarida kadrlarni tanlash va saralash mexanizmlarining samaradorligi va uning taʼlim sifatiga taʼsiri huquqiy asoslari tahlil qilinadi. Oliy taʼlim tizimida kadrlar salohiyati va malakali mutaxassislar tayyorlash muhim ahamiyatga ega. Shu nuqtai nazardan, kadrlarni tanlash jarayoni va uni nazorat qilish tizimining huquqiy asoslari tizim samaradorligini oshirishda qanday muhim oʻrin tutishini oʻrganish muhimdir. Maqolada kadrlar tanlovi va saralashdagi huquqiy meʼyorl ar, tegishli normativ -huquqiy hujjatlar, universitetlarning ichki nizomlari, meʼyoriy hujjatlar hamda jahon tajribalariga asoslanib amalga oshirilgan tahlillar keltiriladi. Tanlov mexanizmlarining samarali ishlashi, shaffoflik, adolatli mezonlar va elektro n tizimlarning joriy etilishi taʼlim sifatiga qanday taʼsir qilishi haqida chuqur tahlillar mavjud. Maqola yakunida oliy taʼlim muassasalarida kadrlarni tanlash va saralash mexanizmlarini takomillashtirish boʻyicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqiladi.