(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqola hududlarda turizm sohasini rivojlantirish boʻyicha xorijiy tajribani tahlil qilishga bagʻishlangan boʻlib, turizmning mintaqaviy iqtisodiyot, ijtimoiy - madaniy muhit va ekologik barqarorlikka taʼsiri, xorijiy davlatlarning (Ispaniya, Italiya, Malayziya va Janubiy Koreya) muvaffaqiyatli tajribalari va ularni Oʻzbekiston, xususan, Fargʻona vodiysi sharoitida qoʻl lash imkoniyatlari koʻrib chiqildi. Nazariy asoslar jahon va mahalliy olimlarning tadqiqotlariga asoslandi, shuningdek, mintaqaviy turizm ni rivojlantirishning asosiy omillari tahlil qilindi. Maqolada Oʻzbekistonda xorijiy tajribani joriy qilishdagi muammolar, ularning yechimlari, ilmiy xulosalar va amaliy takliflar taqdim etilgan.