(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada Oʻzbekiston Respublikasida hududlararo tengsizliklarni baholashning dolzarbligi, sabablari hamda oqibatlari ilmiy jihatdan asoslangan holda yoritilgan. Hududiy nomutanosibliklarning kuchayishi markazsizlashtirish siyosati bilan bogʻliq mahalliy oʻ zini oʻzi boshqarishning afzalliklari va muammolari orasidagi muvozanat buzilishlarini yanada yaqqol namoyon qilmoqda. Tadqiqotda hududiy farqlar aholi farovonligi, iqtisodiy faollik va mehnat salohiyatidan foydalanish imkoniyatlariga salbiy taʼsir qiluvch i omillar sifatida qaralib, Oʻzbekiston Respublikasining iqtisodiy - geografik va ekologik oʻziga xosliklari ham batafsil tahlil qilingan. Shuningdek, iqtisodiyot tarkibidagi meros qilingan notekis rivojlanish, ishlab chiqarish va investitsiyalar konsentrats iyasi, ayrim hududlarning “anklav” iqtisodiyotining shakllanishi kabi muammolar ilmiy asoslangan tarzda koʻrib chiqilgan. Muallif hududiy siyosatning maqsadi tenglashtirish emas, balki mavjud tafovutlardan strategik foydalanish orqali ijobiy natijalarga er ishish ekanligini taʼkidlaydi hamda bu borada nazariy va amaliy tavsiyalar beradi.