(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada mintaqalarda investitsion salohiyatni oshirishning xorijiy mamlakatlar tajribasi oʻrganilgan. Xususan, rivojlangan va rivojlanayotgan davlatlarda investitsion muhitni yaxshilash, institutsional mexanizmlarni takomillashtirish, investitsiyal arni ragʻbatlantirish va hududiy rivojlanishni taʼminlash boʻyicha amalga oshirilgan chora -tadbirlar tahlil qilingan. Tadqiqot natijasida mintaqaviy investitsion salohiyatni oshirishga xizmat qiluvchi samarali mexanizmlar va institutsional yondashuvlar tiz imlashtirilgan hamda ularni milliy iqtisodiyot sharoitida qoʻllash boʻyicha ilmiy asoslangan xulosalar shakllantirilgan.