(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada temir yoʻl transportining iqtisodiy koʻrsatkichlari tahlil qilinib, Oʻzbekiston sharoitida transport xizmatlarining samaradorligini oshirish masalalari koʻrib chiqilgan. Transport xizmatlarining samaradorligini oshirishga qaratilgan chora -tadbirlar oʻrganilgan. Maqolada xalqaro va mahalliy tajribalarning muhim jihatlari koʻrib chiqilgan. Shuningdek, temir yoʻl transportining yuk va yoʻlovchi tashish hajmi, daromadlar oʻsishi va xarajatlarning rentabelligi boʻyicha statistik maʼlumotlar kel tirilgan. Transport infratuzilmasini modernizatsiya qilish va xizmat sifatini oshirish boʻyicha davlat siyosatining ustuvor yoʻnalishlari yoritilgan. Xalqaro va mahalliy tajriba asosida iqtisodiy samaradorlikni oshirishga qaratilgan taklif va tavsiyalar ishlab chiqi lgan.