(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada sanoat ishlab chiqarishida sunʼiy intellekt (SI) texnologiyalari asosida jarayonlarni optimallashtirish masalalari tadqiq qilingan. Tadqiqotda nazariy tahlil, xalqaro amaliyotlarni qiyosiy oʻrganish hamda mashinali oʻrganish, chuqur oʻrganis h, kuchaytiruvchi oʻrganish va genetik algoritmlar kabi SI optimizatsiya usullarining samaradorligini baholash metodlari qoʻllanilgan. Natijalar shuni koʻrsatadiki, SI asosidagi optimizatsiya tizimlari ishlab chiqarish parametrlarini real vaqt rejimida soz lash, resurslardan samarali foydalanish, energiya sarfini kamaytirish va mahsulot sifatini barqarorlashtirish imkonini beradi. Xalqaro tajriba misolida BMW, BASF, Intel va Bosch kabi yetakchi sanoat korxonalarining SI optimizatsiya amaliyotlari tahlil qili nib, ularning erishgan natijalari ochib berilgan. Sanoat jarayonlarini optimallashtirishda SI ni joriy etishning asosiy bosqichlari, texnik talablari va kutilayotgan iqtisodiy samara asoslab berilgan.