(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada matbaa korxonalarining raqobatbardoshligini oshirishda marketing strategiyalarining amaliy ahamiyati yoritilgan. Bozor segmentlariga asoslangan yondashuvlar orqali mijoz ehtiyojlariga moslashtirilgan xizmatlar ishlab chiqish yoʻllari koʻrib chiqilgan. Tahlil natijalari marketing vositalarining raqobat ustunligi shakllanishiga taʼsirini koʻrsatadi. Strategik rejalashtirish, narx siyosati, xizmat sifati va brend pozitsiyasini aniqlash orqali raqamli imkoniyatlar asosida samarali yondashuvlar is hlab chiqilgan.