(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada marketing strategiyalarining ishlab chiqaruvchi korxonalar , ayniqsa kimyo sanoatida tashqi iqtisodiy faoliyatni rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilingan . Strategik rejalashtirish , innovatsiyalar , xalqaro meʼyorlarga moslashuv va risklarni boshqarish kabi omillar asosida korxonalarning eksport salohiyati oshirilishi mumkinligi koʻrsatib oʻtildi. Tadqiqotda marketing strategiyalari maxsus indikatorlar orqali baholanib, ogʻirlik koeffitsiyentlari bilan reytinglash amalga oshirilgan. Natijalar asos ida samarador va amaliy jihatdan ustun strategiyalar aniqlanadi hamda ular kimyo sanoatida qoʻllash uchun tavsiya etilgan.