(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada O‘zbekiston aholisi moliyaviy xulq -atvorining xususiyatlari empirik tadqiqotlar asosida tahlil qilingan. Uy xo‘jaliklarining moliyaviy qarorlariga ta’sir qiluvchi asosiy omillar aniqlangan: moliyaviy savodxonlik darajasi, moliyaviy institutlarga b o‘lgan ishonch, madaniy va xulqiy omillar. Xalqaro tajriba bilan taqqoslash orqali O‘zbekistonga xos va umumiy tendensiyalar aniqlangan. Aholining moliyaviy ongini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.