(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur tadqiqot zamonaviy turizm sohasida raqamli marketing vositalarining samaradorligini tahlil qilishga bagʻishlangan boʻlib, foydalanuvchi xatti -harakatiga taʼsir qiluvchi omillar Push –Pull–Resistance modeli asosida oʻrganildi. Social Media, Email mark eting va SEO strategiyalarining taqqosloviy tahlili orqali marketing vositalarining konversiyaga taʼsiri, ishonch yaratish darajasi va texnik samaradorligi baholandi. Shuningdek, SWOT tahlil orqali ijtimoiy tarmoqlardagi marketing strategiyalarining kuchli va zaif tomonlari aniqlanib, texnologik yechimlar (AI, VR, chatbotlar) yordamida foydalanuvchi tajribasini optimallashtirish yoʻllari koʻrsatib berildi. Tadqiqot natijalari raqamli marketingning turistik qaror qabul qilish jarayonidagi strategik rolini ko ʻrsatadi va amaliy takliflar bilan yakunlanadi.