(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Soʻnggi yillarda Oʻzbekiston va Hindiston oʻrtasidagi savdo -iqtisodiy munosabatlar yanada mustahkamlanmoqda. Ikkala davlatning savdo, investitsiya va mintaqaviy integratsiyaga oid oʻzaro manfaatlari ushbu hamkorlikning rivojlanishiga xizmat qilmoqda. Ushbu tadqiqotda Hindiston investitsiyalarining Oʻzbekistonga kirib kelishida mamlakatning institutsional mexanizmlarining oʻrni tahlil qilinadi. Shu bilan birga, davlatlararo iqtisodiy aloqalarga taʼsir koʻrsatuvchi asosiy omillar – ikki tomonlama bitimlar, ta rtibga soluvchi siyosatlar va diplomatik tashabbuslar koʻrib 337 chiqiladi. Maqolada Hindistonlik investorlar uchun mavjud imkoniyatlar va muammolar tarixiy va joriy iqtisodiy holat, ikki davlat oʻrtasidagi aloqalar va institutsional mexanizmlar asosida atroflicha yoritiladi. Kelgusida investitsiyalar hajmini oshirish uchun institutsional bazani mustahkamlashga qaratilgan amaliy tavsiyalar ham ilgari suriladi. I lmiy maqola ikkilamchi manbalarga – ilmiy tadqiqotlar, xalqaro savdo maʼlumotlari, hukumat hisobotlari va akademik adabiyotlarga tayangan holda, rivojlanayotgan O ʻzbekiston iqtisodiyotiga xorijiy investitsiyalar jalb etilishida institutsional mexanizmlarning taʼsirini chuqurroq anglashga xizmat qiladi.