(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur tadqiqot Oʻzbekistonda kimyo sanoati korxonalarining xalqaro faoliyatini strategik boshqarishning aniq yoʻlga qoʻyilgan algoritmlarini tanlab olish orqali ularning eksport salohiyatini aniqlash hamda rivojlantirishga qaratilgan. Maqolada kimyo korxonalarining mahsulotlarini tashqi bozorlarga olib chiqish boʻyicha yaxlit dastur va loyihalarni ishlab chiqish taklif etiladi. Tadqiqotda qisqa muddatli davrga va belgilangan sotish hajmiga erishishni koʻzda tutuvchi anʼanaviy strategik marketin g yondashuvlari asosida korxonalarning xalqaro muhitdagi oʻzgarishlarga moslashuvchanligini taʼminlash usullari aniqlangan.