(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada makroiqtisodiy barqarorlikni taʼminlash va inflyatsiyaga qarshi kurashning nazariy asoslari hamda amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Makroiqtisodiy barqarorlik – bu iqtisodiy oʻsishning uzluksizligi, narxlar darajasining nisbatan barqarorligi, yuqori bandlik darajasi va tashqi savdo muvozanatini oʻz ichiga olgan kompleks holat sifatida talqin etiladi. Inflyatsiya esa narxlar umumiy darajasining ortib borishi orqali iqtisodiy faollikka salbiy taʼsir koʻrsatadi. Maqolada iqtisodiy oʻsishni taʼminlash, inflyatsiyani nazorat qilish, aholini ish bilan taʼminlash va tashqi savdo balansining makroiqtisodiy barqarorlikdagi oʻrni yoritiladi. Shuningdek, inflyatsiyaga qarshi kurashishda markaziy banklarning pul-kredit siyosati, davlat byudjeti siyosati, narxlarni tartibga solish choralari va iqtisodiy diversifikatsiya strategiyalarining oʻrni alohida koʻrib chiqiladi. Tadqiqot natijalari asosida inflyatsiyani jilovlash va makroiqtisodiy muvozanatni saqlashga qaratilgan samarali siyosiy yondashuvlar ishlab chiqish boʻyicha tavsiyalar ilgari suriladi.