(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada rivojlangan mamlakatlar qimmatli qogʻozlar bozorining shakllanishi va rivojlanish jarayonlari, ularning asosiy xususiyatlari, institutsional asoslari hamda investorlar faoliyatining roli tahlil qilingan. Shuningdek, bozorlardagi texnologik i nfratuzilma, tartibga solish mexanizmlari va moliyaviy vositalarning diversifikatsiyasi koʻrib chiqilgan. Rivojlangan davlatlar tajribasi asosida kapital bozorining samaradorligini oshirishda qanday omillar muhim ekani aniqlangan. Oʻzbekiston kabi rivojlan ayotgan mamlakatlar uchun bu tajriba milliy qimmatli qogʻozlar bozorini takomillashtirishda amaliy ahamiyat kasb etadi.