(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada xoʻjalik yurituvchi subyektlarda ichki audit jarayonida tahliliy amallardan foydalanishning ahamiyati va samaradorligi tahlil qilinadi. Tahlil amallari ichki auditorlarga risklarni aniqlash va baholash, ichki nazorat tizimini tekshirish hamda moliyaviy hisobotlarning ishonchliligini taʼminlash imkoniyatini yaratadi. Ushbu maqolada trend tahlili, nisbatlar tah lili, regression tahlil va Benford qonuni tahlili kabi asosiy tahliliy usullar yoritilgan. Shuningdek, ichki audit jarayonida tahliliy amallarni qoʻllash bosqichlari, ularning afzalliklari va yuzaga kelishi mumkin boʻlgan cheklovlar ham koʻrib chiqiladi. I chki auditni oʻtkazishda tahliliy amallardan foydalanish natijasida risklarni boshqarish, samaradorlikni oshirish, resurslardan toʻgʻri foydalanish va strategik maqsadlarga erishish mumkinligi asoslab berilgan. Maqola ichki audit jarayonining yanada samara li va aniq boʻlishini taʼminlashga yoʻnaltirilgan tahliliy amallarning ahamiyatini ochib beradi.