(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Kichik biznes va xususiy tadbirkorlik milliy iqtisodiyotning barqaror rivojlanishida muhim rol oʻynaydi. Ushbu maqolada AQSh, Germaniya, Yaponiya, Janubiy Koreya va Buyuk Britaniya tajribasi asosida kichik biznesni qoʻllab - quvvatlash va rivojlantirishning samarali strategiyalari tahlil qilinadi. Shuningdek, Oʻzbekiston sharoitida kichik biznesning iqtisodiyotdagi ahamiyati va uning rivojlanishi uchun mavjud imkoniyatlar koʻrib chiqiladi. SWOT tahlili orqali kichik biznesning kuchli va zaif tomonlari, imkoniyatlari hamda tahdidlariga baho beriladi. Tadqiqot natijalariga koʻra, kichik biznesni qoʻllab -quvvatlashning huquqiy, moliyaviy va innovatsion mexanizmlarini takomillashtirish orqali iqtisodiy oʻsishga erishish mumkinligi aniqlanadi.