(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston iqtisodiyotining rivojlanish yo‘nalishlari ilm -fan va innovatsion yondashuvlar asosida tahlil qilinadi. Unda innovatsion ekotizimni shakllantirishda davlat tomonidan ko‘rsatilayotgan qo‘llab -quvvatlash choralari, huquqiy -me’yoriy asoslar va institutsional mexanizmlarning tutgan o‘rni yoritilgan. Tadqiqotda innovatsion rivojlanish strategiyasining mazmuni va natijalari, shuningdek, ilmiy tadqiqotlarni tijoratlashtirish, texnologik infratuzilmani kengaytirish va inson kapitalini riv ojlantirish borasidagi yutuqlar tahlil qilinadi. Olingan xulosalar innovatsiyalar iqtisodiy raqobatbardoshlikni oshirish, barqaror taraqqiyotni ta’minlash va global maydonda iqtisodiy xavfsizlikni mustahkamlashda muhim omil ekanligini tasdiqlaydi.