(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada elektron tijoratning bugungi kundagi dolzarbligi va ahamiyati haqida ham tushunchalar taqdim etilgan. Innovatsion iqtisodiyot sharoitida elektron tijorat tizimini rivojlantirishga turli omillar taʼsirini oʻrganish boʻyicha ekonometrik tahlillar amalga oshirilgan. Muallif elektron tijorat va uning rivojlanishiga taʼsir etuvchi omillarni tizimlashtirgan va ularga taʼrif bergan. Xususan, elektron tijoratni rivojlantirishga taʼsir qiluvchi asosiy omillar sifatida texnik, raqamli infratuzilma, iqtisodiy, ijtimoiy, huquqiy, siyosiy hamda madaniy omillarning taʼsiri baholangan.