(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda gid -tarjimonlar kasbining bugungi holati va rivojlanish istiqbollari tahlil qilinadi. Gid -tarjimonlarning turizm sohasidagi roli – madaniyatlararo ko‘prik, tarjimon va muloqot vositasi sifatidagi ahamiyati ochib beriladi. Maqolada ushbu kasb uchun zarur bo‘lgan ko‘nikmalar, ta’lim va mehnat sharoitlari o‘rganilib, SWOT tahlili orqali kuchli va zaif jihatlar, imkoniyatlar va xavf - xatar lar baholanadi. Xulosalarda kasb egalari uchun doimiy malaka oshirish va texnologiyalarga moslashuv zarurligi ta’kidlanadi.