(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada tijorat banklarining mijozlarga yo‘naltirilgan strategiyasini shakllantirishda marketing tadqiqotlarining asosiy vosita sifatidagi roli ko‘rib chiqilgan. Bank xizmatlari bozorida raqobatbardoshlikni oshirish uchun mijozlarning ehtiyojlari, afzalliklari va xulq-atvorini chuqur o‘rganish zarurligi asoslab berilgan. Mijozlar bilan samarali aloqa strategiyalarini ishlab chiqishda qo‘llaniladigan ma'lumotlarni yig‘ish va tahlil qilish usullari tahlil qilingan. Big Data va raqamli tahlil kabi zamonaviy vositalarning ahamiyatiga alohida e’tibor qaratilgan. Bank boshqaruvida marketing tadqiqotlari natijalarini integratsiyalash bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.