(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada ishlab chiqarish sanoati klasterlarini shakllantirish va rivojlantirish jarayonida iqtisodiy xavfsizlikni ta’minlash masalalari ko‘rib chiqilgan. Klaster yondashuvi iqtisodiyotning raqobatbardoshligi va barqarorligini oshirish vositasi sifatida do lzarbligi asoslab berilgan. Klaster tuzilmalariga nisbatan “iqtisodiy xavfsizlik” tushunchasining mazmuni aniqlangan, klasterlar faoliyati samaradorligiga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin bo‘lgan asosiy tahdid va xatarlar belgilab berilgan. Klasterlarni ri vojlantirishning turli bosqichlarida iqtisodiy xavfsizlikni ta’minlash mexanizmlarini takomillashtirish yo‘nalishlari taklif etilgan. Ushbu natijalar mintaqaviy rivojlanish dasturlari va klaster siyosati ishlab chiqishda foydalanilishi mumkin.