CHAKANA SAVDO KORXONALARI TAʼMINOT TIZIMIDA ZAMON AVIY TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada chakana savdo korxonalari uchun tovarlarni yetkazib berishni tashkil etish hamda ushbu jarayonning texnologik jihatlari kompleks tarzda yoritilgan. Tadqiqotda tovar yetkazib berish tizimining asosiy bosqichlari – buyurtmalarni shakllantirish, ombor jarayonlari, transport -logistika operatsiyalari va savdo nuqtalariga taqsimlash mexanizmlari – tahlil qilindi. Shuningdek, chakana savdoda yetkazib berish jarayonining samaradorligini oshirishda zamonaviy logistika texnologiyalari, axborot tizimlari va raqamli yechimlarning roli koʻrib chiqilgan. Maqolada tovar yetkazib berishni toʻgʻri tashkil eti sh chakana savdo korxonalarining raqobatbardoshligini oshirishi, xarajatlarni kamaytirishi va isteʼmolchilarga koʻrsatiladiga n xizmatlar sifatini yaxshilashi ilmiy asosda yoritilgan. Tadqiqot natijalari chakana savdo korxonalari faoliyatini takomillashtirishda amaliy ahamiyatga ega.
Keywords: chakana savdo; tovarlarni yetkazib berish; logistika; taʼminot zanjiri; savdo texnologiyalari; ombor xoʻjaligi; transport -logistika; raqamli logistika; tovar harakati; samaradorlik