QURILISH MATERIALLARI SANOATIDA ISHLAB CHIQARISHNI SIFAT MENEJMENTI TAMOYILLARI ASOSIDA TASHKIL ETISHNI BAHOLASH (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada qurilish materiallari sanoatida ishlab chiqarishni sifat menejmenti tamoyillari asosida tashkil etish va uni baholash masalalari ilmiy -amaliy jihatdan tahlil qilingan. Qurilish materiallari sanoatida sifat menejmenti darajasini aniqlash uchu n integral koʻrsatkichlar, balli baholash, benchmarking, sifat xarajatlari tahlili va statistik jarayonni boshqarish kabi kompleks baholash metodlari hamda qurilish materiallari sanoati korxonalarida sifat menejmenti tizimlarini takomillashtirish, ichki a uditni kuchaytirish va boshqaruv qarorlarini qabul qilishda amaliy takliflar ishlab chiqildi.
Keywords: qurilish materiallari sanoati; sifat menejmenti; ISO 9001; ishlab chiqarish samaradorligi; sifatni baholash; integral koʻrsatkich; sifat xarajatlari; benchmarking; statistik jarayonni boshqarish; mahsulot sifati