XIZMAT KOʻRSATISH SOHASIDA STRATEGIK MENEJMENTNING ROLI VA AHAMIYATI (Marketing Jurnali, 2025)
Ilmiy maqolada xizmat koʻrsatish sohasida strategik menejmentning roli va ahamiyati nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilingan. Xizmatlar sektorining oʻziga xos xususiyatlari, raqobat muhitining kuchayishi va raqamli transformatsiya sharoitida strategik boshqaruvning zarurligi ilmiy asosda yoritilgan. Tadqiqot jarayonida strategik menejmentning xizmatlar sifatini oshirish, raqobatb ardoshlikni taʼminlash va barqaror rivojlanishga erishishdagi ahamiyati asoslab berilgan hamda mamlakatimiz xizmat koʻrsatish korxonalari misolida tahliliy xulosalar ishlab chiqilgan.
Keywords: strategik menejment; xizmat koʻrsatish sohasi; xizmatlar sifati; raqobatbardoshlik; raqamli transformatsiya; barqaror rivojlanish