AMORTIZATSIYA QILINADIGAN AKTIVLAR VA ULARNI HISOBGA OLISHNING OBYEKTIV ZARURATI (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada amortizatsiya qilinadigan aktivlar va ularni hisobga olishning obyektiv zarurati tadqiq qilib oʻrganilgan. Xususan, “amortizatsiya qilinadigan aktivlar” va “asosiy vositalar” tushunchalariga mualliflik yondashuvlari ishlab chiqilgan hamda s oliq hisobi maqsadlarida amortizatsiya qilinadigan aktivlarning tarkibiy tuzilmasi taklif etilgan holda tegishli xulosalar shakllantirilgan.
Keywords: amortizatsiya qilinadigan aktivlar; asosiy vositalar; nomoddiy aktivlar; biologik aktivlar; foydalanish huquqidagi mulk; moliyaviy ijara; investitsion koʻchmas mulk