MINTAQANING QURILISH TIZIMIDA RAQAMLI TRANSFORMATSIYANING IQTISODIY SAMARADORLIGINI BAHOLASH NAZARIYALARI (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada mintaqaning qurilish tizimida raqamli transformatsiyaning iqtisodiy natijadorligini baholashga oid nazariy yondashuvlar tahlil qilingan. Raqamli texnologiyalarning samaradorlikka taʼsiri, xarajatlarni optimallashtirish omillari hamda baholashning konseptual nazariy modeli asoslab berilgan.
Keywords: raqamli transformatsiya; qurilish tizimi; iqtisodiy natijadorlik; raqamlashtirish; BIM texnologiyalari; raqamli model; samaradorlik mezonlari; innovatsion infratuzilma; resurs tejamkorligi; baholash metodologiyasi