BANKLAR VA MARKETING SIYOSATI OʻRTASIDAGI BOGʻLIQLIK (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada banklar faoliyatida marketing siyosatining oʻrni va ahamiyati, shuningdek, uning banklarning strategik boshqaruvi, raqobatbardoshligi va mijozlarga yoʻnaltirilgan faoliyatini shakllantirishdagi roli ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot davomida bank marketingining asosiy yoʻnalishlari – bozor tahlili, mijozlarni segmentatsiyalash, xizmatlar assortimentini boshqarish, kommunikatsiya strategiyalari, loyiqlik dasturlari hamda raqamli marketing vositalarining bank faoliyati samaradorligiga t aʼsiri yoritib berilgan. Maqolada raqamli transformatsiya sharoitida bank marketing siyosatining mazmunan boyib borishi va mijoz qiymatini shakllantirishdagi strategik ahamiyati asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari bank marketing siyosatini takomillashtir ish va uni strategik boshqaruv tizimiga integratsiyalash boʻyicha ilmiy -amaliy xulosalar chiqarishga xizmat qiladi.
Keywords: bank marketingi; marketing siyosati; mijozga yoʻnaltirilgan yondashuv; raqobatbardoshlik; raqamli marketing; bank xizmatlari; strategik boshqaruv