FIRIBGARLIK HOLATLARINI AUDITORLIK TEKSHIRUVLARI ORQALI ANIQLASHNING NAZARIY ASOSLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada firibgarlik holatlarini auditorlik tekshiruvlari orqali aniqlashning nazariy asoslari bayon qilingan. Jumladan, firibgarlik tushunchasi, firibgarlik holatlari va ularni yuzaga keltiruvchi risk omillari hamda joriy aktivlar bilan bogʻliq fir ibgarlik holatlarini aniqlashda qoʻllaniladigan tahliliy amallar tasniflangan holda tavsiflab berilgan va xulosalar shakllantirilgan.
Keywords: firibgarlik; audit; auditor; auditorlik tekshiruvi; auditorlik amallari; tahliliy amallar; aktiv; joriy aktivlar