OLIY TAʼLIMDAGI BAHOLASH TIZIMI BOʻYICHA ISHONCH DARAJASINI ANIQLASH VA ISHONCH INDIKATORLARINI HISOBLASH METODLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada oliy taʼlim tizimida baholash mexanizmlariga boʻlgan ishonch darajasini aniqlash va ishonch indikatorlarini hisoblash metodologiyasi ilmiy - nazariy hamda amaliy jihatdan tadqiq etiladi. Tadqiqot doirasida ishonch tushunchasining taʼlim tizimidagi oʻrni, manfaatdor guruhlar kesimida ishonchni oʻlchash yondashuvlari hamda sotsiologik va statistik usullar integratsiyasi asosida shakllantiriladigan indikatorlar tizimi tahlil qilinadi. Axborot -tahliliy yondashuv asosida ishlab chiqilgan isho nch indekslari baholash tizimining shaffofligi va samaradorligini oshirishga xizmat qilishi asoslab beriladi.
Keywords: oliy taʼlim; baholash tizimi; ishonch darajasi; ishonch indikatorlari; sotsiologik soʻrovnoma; statistik tahlil; integrallashgan indeks; taʼlim sifati; manfaatdor guruhlar