DON MAHSULOTLARI KORXONALARIDA MARKETING JARAYONLARINI YOʻLGA QOʻYILGANLIK HOLATI VA RIVOJLANISH VEKTORLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada don mahsulotlari ishlab chiqaruvchi korxonalarda marketing jarayonlarining joriy holati va rivojlanish istiqbollari tahlil qilingan. Tadqiqot doirasida zamonaviy marketing strategiyalari, raqamli marketing vositalari, bozor segmentatsiyasi v a brendlash yoʻnalishlari oʻrganilgan. Maqolada don mahsulotlari sanoatida mijozlar bilan munosabatlarni boshqarish (CRM), raqamli transformatsiya va omnikanal marketing tatbiqi koʻrib chiqilgan. Tadqiqot natijalari shuni koʻrsatadiki, integratsiyalashgan marketing strategiyasi bozor ulushini 15 -25% ga oshirish va mijozlar sadoqatini 30 -40% ga yaxshilash imkonini beradi.
Keywords: don mahsulotlari; marketing strategiyasi; raqamli marketing; brendlash; bozor segmentatsiyasi; CRM; mijozlar sadoqati; omnikanal marketing