OLIY TAʼLIM MUASSASASIDA ZAMONAVIY MARKETING VOSITALARIDAN FOYDALANISHNING OʻZIGA XOS JIXATLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada oliy taʼlim xizmatlari bozorida raqobat kuchayib borayotgan sharoitda zamonaviy marketing vositalarining ahamiyati tahlil etilgan. Jumladan, oliy taʼlim muassasalarining boshqaruvi, obroʻni shakllantirish, bitiruvchilarga boʻlgan talabni prognozla sh va raqobatbardoshlikni oshirishda marketing yondashuvlari muhim oʻrin tutishi koʻrsatib berilgan. “7P” modeli asosida oliy taʼlim marketingining tarkibiy qismlari tahlil qilingan. Munosabatlar marketingining ijtimoiy samaradorlikka taʼsiri ochib berilga n. Xorijiy tajribalar va ilmiy manbalar asosida Oʻzbekiston sharoitiga mos taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan. Maqola marketingni oliy taʼlim boshqaruvida muhim strategik vosita sifatida koʻrsatadi.
Keywords: taʼlim marketingi; raqobatbardoshlik; oliy taʼlim; munosabatlar marketingi; talabni prognozlash; “7P” modeli