OʻZBEKISTONDA DAVLAT DASTURLARINING MOLIYAVIY IJROSINI TAʼMINLASHDA MARKETINGDAN FOYDALANISH: EMPIRIK TAHLIL VA KONSEPTUAL MODEL (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston davlat dasturlari moliyaviy ijrosini taʼminlashda marketing vositalarini qoʻllashning konseptual asoslarini empirik tahlil qilish maqsad qilib qo‘yilgan. 2020 -2023 -yillar uchun 3 ta asosiy davlat dasturi: “Obod qishloq”, “Yangi O ʻzbekiston” va ijtimoiy infratuzilmani rivojlantirish dasturi boʻyicha moliyaviy hisobotlar tizimli va qiyosiy tahlil qilingan. “Y ashil qishloq” dasturining gipotetik keysida sinovdan oʻtkazilgan marketing taʼminoti modeli ishlab chiqilgan. Marketing yonda shuvini joriy etish moliyaviy yukni qayta taqsimlash va davlat dasturlarining samaradorligini oshirishga qodirligi aniqlangan. M axsus tuzilmalar, raqamli platformalar va tajriba loyihalari zarur ligi taklif etilgan .
Keywords: davlat dasturlari; marketing; moliyalashtirish; DXSH; investitsiya; empirik tahlil; “Obod qishloq ”