OʻZBEKISTONDA BIZNES VA TADBIRKORLIK: HOZIRGI HOLAT VA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekiston Respublikasida biznes va tadbirkorlik tizimining barqaror rivojlanish jarayonlari va istiqbollari tahlil qilingan. Tadqiqot davomida kichik va oʻrta biznes sektorining milliy iqtisodiyotdagi oʻrni, yalpi ichki mahsulot va bandli kka qoʻshgan hissasining izchil oʻsib borayotgani rasmiy statistik maʼlumotlar asosida asoslab berildi. Startap ekotizimining faollashuvi, IT Park faoliyatining kengayishi, raqamli texnologiyalar, elektron tijorat va moliyaviy texnologiyalarning tadbirkorl ik amaliyotiga muvaffaqiyatli joriy etilgani koʻrsatib berildi.
Keywords: tadbirkorlik; kichik va oʻrta biznes; startap ekotizimi; IT Park; iqtisodiy islohotlar; raqamlashtirish; investitsiya muhiti; elektron tijorat