MILLIY IQTISODIYOT RAQOBATBARDOSHLIGINI BAHOLASHDA MAHSULOT BOZORI REGULYATORI TIZIMINI QOʻLLASHNING AXAMIYATI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada milliy iqtisodiyot raqobatbardoshligini baholashda mahsulot bozori regulyatori ( PMR -Product Market Regulation) tizimini qoʻllash bilan bogʻliq ilmiy, nazariy va uslubiy jihatlar yoritib berilgan. Mamlakatimizda raqobatbardoshlikni oshirish boʻyicha takliflar berilgan.
Keywords: raqobat; raqobatbardoshlik; mahsulot bozori regulyatori ( PMR ); OECD (Iqtisodiy hamkorlik va taraqqiyot tashkiloti); PMR koʻrsatkichlar tizimi; hukumat aralashuvi; tadbirkorlik uchun toʻsiqlar; tashqi savdo va inv еstitsiyalar uchun toʻsiqlar; raqobatbardoshlikni oshirish chora -tadbirlari