QISHLOQ XOʻJALIGI MAHSULOTLARINI ISHLAB CHIQARISHNING IQTISODIY -STATISTIK TAHLILIGA DOIR (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada mamlakatimiz hududlarida oziq ovqat xavfsizligi va uni doimiy taʼminoti, jumladan, qishloq xoʻjaligining asosiy tarmoqlaridan boʻlgan oʻsimlik mahsulotlari va uzumchilikni rivojlantirish, ularning rivojlanish jarayonlari ustida statistik kuzatuvla r oʻtkazish va iqtisodiy -statistik tahlilni amalga oshirish, dehqon xoʻjaligi tarmogʻida oʻsimlikchilik borasidagi asosiy muammolar va larni bartaraf etish boʻyicha yechimlar bayon etilgan. Kalitli soʻzlar: yalpi hududiy mahsulot, qishloq xoʻjaligi mahsuloti, dehqon xoʻjaligi, chorvachilik, tarkibiy oʻzgarishlar, investitsiya, hudud iqtisodiyoti, diversifikatsiya, agrar islohotlar.