TURIZM VA MEHMONXONAJLIKDA SUN'IY INTEGRATSIYA: O'ZBEKISTON BO'YICHA QISOSLI TAHLIL VA YO'L HARTASI. (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada sunʼiy intellekt (SI) texnologiyalarining global turizm va mehmondoʻstlik sohasidagi qoʻllanilishi tahlil qilinib, ularning Oʻzbekistonga moslashtirish imkoniyatlari baholangan. Bibliometrik va kontent tahlillar, SWOT tahlil va statistik maʼlumotl ar asosida mavjud raqamli holat oʻrganilgan. Natijalar SI yordamida daromad, mijozlar qoniqishi va energiya samaradorligini oshirish mumkinligini koʻrsatdi. Qiyosiy tahlillar asosida strategik tavsiyalar ishlab chiqilgan. Ular davlat siyosati, biznes tajri balari va akademik oʻquv dasturlarini oʻz ichiga oladi. Tadqiqot Oʻzbekistonda SI asosida aqlli turizmni rivojlantirish boʻyicha amaliy yoʻl xaritasini taklif qiladi.
Keywords: sunʼiy intellekt; aqlli turizm; mehmondoʻstlik sohasi; Oʻzbekiston; raqamli transformatsiya; dinamik narxlash; SI tayyorgarlik indeksi; chatbot xizmatlari; SWOT tahlil; turizm innovatsiyasi