TADBIRKORLIK SUBYEKTLARIDA INNOVATSION FAOLIYATNI STRATEGIK BOSHQARISHNING MAZMUNI, ASOSIY PRINSIPLARI VA FUNKSIONAL VAZIFALARI (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur tadqiqotda tadbirkorlik subyektlarida innovatsion faoliyatni strategik boshqarishning mazmuni, asosiy prinsiplari va funksional vazifalari ilmiy -nazariy va tahliliy jihatdan oʻrganilgan. Tadqiqot davomida innovatsion faoliyatni strategik rejalashtir ish, uni amalga oshirish va strategik nazorat qilish bosqichlarining oʻzaro bogʻliqligi asoslab berilgan. Respublika miqyosida olib borilgan tahlillar asosida innovatsion faoliyatni strategik boshqarish tadbirkorlik subyektlarining raqobatbardoshligini osh irish, resurslardan samarali foydalanish hamda barqaror iqtisodiy rivojlanishni taʼminlashda muhim ahamiyatga ega ekanligi aniqlangan. Tadqiqotda sifat tadqiqot usullari, jumladan, tizimli va qiyosiy tahlil, kontent -tahlil hamda ilmiy umumlashtirish metodl aridan foydalanilgan. Olingan natijalar tadbirkorlik subyektlarida innovatsion boshqaruv mexanizmlarini takomillashtirish boʻyicha ilmiy -amaliy tavsiyalar ishlab chiqish uchun asos boʻlib xizmat qiladi.
Keywords: innovatsion faoliyat; strategik boshqaruv; tadbirkorlik subyektlari; strategik rejalashtirish; strategiyani amalga oshirish; strategik nazorat; raqobatbardoshlik; innovatsion rivojlanish; boshqaruv prinsiplari