O‘ZBEKISTONDA TIKUV KIYIMLARI BOZORINI RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasida tikuvchilik sanoatining tarixiy rivojlanish jarayonlari, uning iqtisodiy va bozor o‘rni tahlil qilingan. Innovatsion texnologiyalarni joriy etish yo‘nalishlari va tizimli yangilanishlar asosida sanoatning bardoshliligini aniqlash masalalari ko‘rib chiqilgan. Ichki va tashqi bozorlarning o‘ziga xos x ususiyatlari, talab va taklif holati o‘rganilib, iqtisodiy strategiyalar bilan bog‘liq tavsiyalar taqdim etilgan. Tadqiqotda bozorning ilg‘or metodologiyalari, statistik ma’lumotlar va davlat siyosati bo‘yicha tahliliy masalalar umumlashtirilgan.
Keywords: tikuv sanoati; yengil sanoat; to‘qimachilik; eksport; innovatsiya; raqamli texnologiyalar; bozor iqtisodiyoti; brend; modernizatsiya. Aннотация В данной статье подробно проанализированы процессы развития швейной промышленности в Республике Узбекистан; её экономический потенциал и позиция на рынке. Рассмотрены направления внедрения инновационных технологий и систематической модернизации для повышен ия конкурентоспособности отрасли. Особое внимание уделено специфике внутреннего и внешнего рынков; их спросу и возможностям; а также представлены рекомендации в области экономических стратегий. Исследование основано на современных методологиях развития рын ка; статистических данных и государственной политике; обобщая аналитические результаты. Ключевые слова: швейная промышленность; лёгкая промышленность; текстильная промышленность; экспорт; инновация; цифровые технологии; рыночная экономика; бренд; модернизация