IQTISODIY ISLOHATLARNING MILLIY MODELI VA YANGI OʻZBEKISTON STRATEGIYASI (Marketing Jurnali, 2025)
Oʻzbekistondagi iqtisodiy islohotlarning milliy modeli va “Yangi Oʻzbekiston” strategiyasi doirasida amalga oshirilgan iqtisodiy -ijtimoiy chora -tadbirlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda barqaror oʻsish, biznes muhitini yaxshilash va ijtimoiy farovonlikni oshirishga qaratilgan asosiy islohotlar, institutsional oʻzgarishlar va makroiqtisodiy sozlashlar koʻrib chiqiladi. Natijalar milliy islohotlar modelining samaradorligini koʻrsatadi va kelajakdagi iqtisodiy siyosatni shakllantirish boʻyicha tavsiyalar beradi.
Keywords: Iqtisodiy islohotlar; milliy model; Yangi Oʻzbekiston strategiyasi; makroiqtisodiy siyosat; investitsiya muhiti; institutsional oʻzgarishlar; barqaror rivojlanish